O etiopské kávě
Etiopská káva se řádí mezi nejoblíbenější africké kávy. Pěstuje se ve vyšších nadmořských výškách okolo 2 000 m.n.m v regionu. Kombinace vysoké nadmořské výšky, bohatého slunečního svitu, jedinečných a původních krajinných odrůd, to vše přispívá k zaslouženému renomé etiopských káv. Většina místních zrn je sklízena ručně a zpracovávána tadičními metodami drobnými farmáři, kteří se vyhýbají používání pesticidů nebo chemických hnojiv.
O zpracování kávy
Naše aktuální Etiopie je zpracovávána promytou metodou. Farmáři ručně sklízejí třešně a dodávají je do mycích stanic. Při příjmu se třešeň vizuálně třídí a pokládá na vyvýšené sušící postele. Poté se káva fermentuje a promývá v čisté vodě. Sušení kávy trvá přibližně 18 dní.