Naše káva pochází z oblasti Juayúa od farmáře Carlose Poly. Když se Carlos v roce 2012 začal věnovat pěstování kávy na plný úvazek, pustil se do změn a inovací a vytvořil farmu zaměřenou na udržitelnou a nákladově efektivní produkci. Carlos podstatně omezil používání chemických pesticidů a hnojiv na farmě tím, že začal používat specifické postupy na základě vědecké teorie a know-how dalších producentů kávy. Na místní farmě jsou kávové třešně ručně sbírané a umístěné na vyvýšené záhony, kde se suší ve stínu po dobu 3 dnů. Poté se třešně rozdrtí a pergamen pokrytý kávovými zrny se zbývající dužinou se dále suší.Pergamen se často hrabe, aby se zajistilo rovnoměrné usušení. Tento proces trvá přibližně 15 až 20 dní.
O zpracování
V souladu se svým zaměřením na ekologicky šetrné metody používá Carlos pouze medové, přírodní a řízené fermentační procesy, aby pomohl snížit spotřebu vody na své farmě Finca La Brisas. Jakákoli voda použitá při zpracování je pečlivě upravována, aby se snížil její dopad na životní prostředí. Voda je anaerobně fermentována v uzavřených nádržích, kde dochází k rozkladu pevných látek. Tento roztok bohatý na živiny se používá k šíření hub, které podporují symbiotický příjem živin v kávovníku.