Zrnková káva - El Salvador 100% Arabica

Zrnková káva - El Salvador 100% Arabica

Množství
Forma kávy
Skladem - Datum doručení 4. 11. 2024
Čerstvě upraženo - Pražíme v malých dávkách dle vašich objednávek
259
Původ
Země a oblast
El Salvador - Apaneca-Ilamatepec
Nadmořská výška
1 200 - 2 030 m.n.m.
Datum sklizně
2022/2023
Další informace
Odrůda
Různé
Skladování
V suchu a temnu
Vhodnost přípravy
Na filtr
Pražení a zpracování
Zpracování
Honey - medové
Stupeň pražení
1
2
3
4
5
Chuť
Sladkost
1
2
3
4
5
Hořkost
1
2
3
4
5
Kyselost
1
2
3
4
5
EL SALVADOR/ARABICA 
CARLOS POLA HONEY
Chuťový profil: Intenzivní oříšková chuť, s ovocnou tečkou v podobě jablek, citrónu a čokoládovou dochutí
Cuppingové skóre: 84 = VÝBĚROVÁ KÁVA
Kávu pražíme a balíme až ve chvíli, kdy k nám dorazí objednávka. O její čerstvost se tedy vůbec nemusíte bát :) Více o naší filozofii pražení kávy najdete v tomto článku.

Nejste si jisti, jakou kávu vybrat? Zkuste Průvodce našeho pražiče Toma, který vám poradí, jaká káva by pro vás mohla být ta nejvhodnější :) 

O salvadorské kávě

Že jste o El Salvadoru nikdy nepřemýšleli jako o kávové velmoci? To je možná chyba! Salvador byl ještě nedávno 4. největším producentem kávy na světě, aktuálně sice klesnul na 20. příčku, to ale nic nemění na tom, že místní kávová úroda je nadmíru kvalitní a chutná. Káva dorazila do Salvadoru v 80. letech 19. století a brzy se stala hlavním zdrojem příjmů místní elity. V 20. letech 20. století tvořila káva 90 % místního exportu. Zlom ale přišel na konci 70. let, kdy zemi sevřela občanská válka, která trvala do roku 1992 a zdecimovala kávový průmysl. V 90. letech proběhla pozemková reforma, která půdu přerozdělila malým farmářům, a tak místní kávy pochází v drtivě většině od drobných pěstitelů.

sal2   sal1   sal3

O družstvu


Naše káva pochází z oblasti Juayúa od farmáře Carlose Poly. Když se Carlos v roce 2012 začal věnovat pěstování kávy na plný úvazek, pustil se do změn a inovací a vytvořil farmu zaměřenou na udržitelnou a nákladově efektivní produkci. Carlos podstatně omezil používání chemických pesticidů a hnojiv na farmě tím, že začal používat specifické postupy na základě vědecké teorie a know-how dalších producentů kávy. Na místní farmě jsou kávové třešně ručně sbírané a umístěné na vyvýšené záhony, kde se suší ve stínu po dobu 3 dnů. Poté se třešně rozdrtí a pergamen pokrytý kávovými zrny se zbývající dužinou se dále suší.Pergamen se často hrabe, aby se zajistilo rovnoměrné usušení. Tento proces trvá přibližně 15 až 20 dní.

ob8   ob3   ob2

O zpracování

V souladu se svým zaměřením na ekologicky šetrné metody používá Carlos pouze medové, přírodní a řízené fermentační procesy, aby pomohl snížit spotřebu vody na své farmě Finca La Brisas. Jakákoli voda použitá při zpracování je pečlivě upravována, aby se snížil její dopad na životní prostředí. Voda je anaerobně fermentována v uzavřených nádržích, kde dochází k rozkladu pevných látek. Tento roztok bohatý na živiny se používá k šíření hub, které podporují symbiotický příjem živin v kávovníku.


Zajímá vás více o kávě?

Jak na její přípravu , když doma nemáte kávovar, si můžete přečíst tady.
Návod, jak kávu uchovávat co nejdéle čerstvou, najdete zde.
A o tom, proč je káva skvělá nejen pro naši duši, ale i zdraví, si můžete přečíst na tomto odkaze.


Top 3 doporučení Přidat doporučení
K tomuto produktu nebylo prozatím vloženo žádné hodnocení. Buďte první, kdo přidá doporučení .
Mohlo by se vám líbit

Nakupujte s námi bez obav

DOPRAVA
zdarma
na pobočky GLS při nákupu nad 1 000 Kč, na Zásilkovny nad 1 500 Kč, nebo kurýrem při nákupu nad 2 000 Kč.
beskydv1
ČERSTVÁ KÁVA
z Beskyd
V Beskydech pro vás pražíme výběrovou kávu z celého světa. 
VĚRNOSTNÍ BODY
za každý nákup
Ty pak můžete uplatnit jako slevu na další nákup. Věrnost odměňujeme i stylovými dárky!
biscuit
Aby se vám web dobře používal (Souhlas s cookies)

Pro co nejpohodlnější používání webu potřebujeme váš souhlas se zpracováním souborů cookies. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Povolit vše".

cog Nastavení cookies

Upravte si cookies dle vlastních preferencí.

angle_up Technické cookies - nezbytné pro správné fungování webu

Jedná se o technické soubory, které jsou nezbytné ke správnému chování našich webových stránek a všech jejich funkcí. Používají se mimo jiné k ukládání produktů v nákupním košíku, zobrazování produktů na přání, ovládání filtrů, osobního nastavení a také nastavení souhlasu s uživáním cookies. Pro tyto cookies není zapotřebí Váš souhlas a není možné jej ani odebrat.

angle_up Analytické cookies - Google Analytics měření návštěvnosti stránek a uživatele

Tyto cookies nám umožňují měřit výkonnost našich webových stránek a našich online kampaní. S jejich pomocí zjišťujeme počet návštěv, zdroj návštěv a další parametry. Shromážděné údaje zjišťujeme v agregované podobě, která nám neumožňuje údaje dohledat ke konkrétnímu uživateli. Pokud tyto cookies deaktivujete, nebudeme moci analyzovat výkonnost našich webových stránek a optimalizovat je pro co nejsnažší užívání.

angle_up Personalizované a reklamní cookies - pro zkušenost šitou na míru

Tyto cookies nám umožňují lépe cílit a vyhodnocovat marketingové kampaně.