DOPRAVA NA GLS VÝDEJNÍ MÍSTA NYNÍ JEN ZA 19 KČ!

Fit BANANA BREAD, jak ho možná neznáte

30.09.2020
Camilla Barnet

Možná si říkáte, že dávat někomu recept na banana bread je stejné, jako bychom někoho poučovali, jak stisknout tlačítko na nespresso kávovaru. Toho samozřejmě docílit nechceme, ale potřeba podělit se o tento skvělý recept je opravdu silná. Tento banana bread je totiž prolitý ještě tvarohovo-ricottovou vrstvou, která celému chlebíčku propůjčí jemnost a neuvěřitelnou lehkost. 

A navíc je to fit verze bez bílé mouky a cukru. Neodoláte!

dsc_1240

Na těsto: 

240g špaldové mouky

30g kokosového cukru

40g přepuštěného másla

250g tvarohu

2 vejce

1/2 prášku do pečiva

1 lžíce skořice

4 zralé banány

Odměrka vanilkového proteinu

 

Na krém: 

150g tvarohu

100g ricotty

1/2 odměrky vanilkového proteinu

1 vejce

 

Postup: 

 

1. V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a v druhé všechny mokré s rodrcenými banány, do čehož následně postupně zašleháváme sypkou směs. Těsto můžeme dochutit ještě citronovou kůrou, to vřele doporučuji. 

 

2. Vedle si vytvoříme krém. Šleháním spojíme tvaroh s ricottou a proteinem. Nakonec přidáme jedno vejce. 

3. Formu na chléb si vyložíme pečícím papírem a do poloviny ji naplníme těstem, přidáme vrstvu krému a na něj opět těsto. Úplně navrch dáme zase kousek krému, můžeme z něj v těstě vytvořit nějaké obrazce, ve fantazii se meze nekladou. 

 

4. Pečeme asi hodinku na 180 stupňů. Jestli je banana bread hotový zkontrolujeme špejlí. 

 

No a to si říká o kávu! Ale nechte chlebíček nejdříve dostatečně vystydnout. :) Avšak skvěle se k němu hodí třeba espresso z našich zrnek z Mexica nebo můžete třeba sáhnout po flat whitu do dolce gusta! :) A pro milovníky Nespressa se také jistě najde jejich favorit. Na našem e-shopu máme nekonečný výběr té nejlepší kávy nejen v kapslích. Tak hurá do pečení!

dsc_1238



Camilla Barnet
Sdílejte článek