Možná si říkáte, že dávat někomu recept na banana bread je stejné, jako bychom někoho poučovali, jak stisknout tlačítko na nespresso kávovaru. Toho samozřejmě docílit nechceme, ale potřeba podělit se o tento skvělý recept je opravdu silná. Tento banana bread je totiž prolitý ještě tvarohovo-ricottovou vrstvou, která celému chlebíčku propůjčí jemnost a neuvěřitelnou lehkost.
A navíc je to fit verze bez bílé mouky a cukru. Neodoláte!
Na těsto:
240g špaldové mouky
30g kokosového cukru
40g přepuštěného másla
250g tvarohu
2 vejce
1/2 prášku do pečiva
1 lžíce skořice
4 zralé banány
Odměrka vanilkového proteinu
Na krém:
150g tvarohu
100g ricotty
1/2 odměrky vanilkového proteinu
1 vejce
Postup:
1. V jedné míse smícháme všechny sypké suroviny a v druhé všechny mokré s rodrcenými banány, do čehož následně postupně zašleháváme sypkou směs. Těsto můžeme dochutit ještě citronovou kůrou, to vřele doporučuji.
2. Vedle si vytvoříme krém. Šleháním spojíme tvaroh s ricottou a proteinem. Nakonec přidáme jedno vejce.
3. Formu na chléb si vyložíme pečícím papírem a do poloviny ji naplníme těstem, přidáme vrstvu krému a na něj opět těsto. Úplně navrch dáme zase kousek krému, můžeme z něj v těstě vytvořit nějaké obrazce, ve fantazii se meze nekladou.
4. Pečeme asi hodinku na 180 stupňů. Jestli je banana bread hotový zkontrolujeme špejlí.
No a to si říká o kávu! Ale nechte chlebíček nejdříve dostatečně vystydnout. :) Avšak skvěle se k němu hodí třeba espresso z našich zrnek z Mexica nebo můžete třeba sáhnout po flat whitu do dolce gusta! :) A pro milovníky Nespressa se také jistě najde jejich favorit. Na našem e-shopu máme nekonečný výběr té nejlepší kávy nejen v kapslích. Tak hurá do pečení!