100% výběrovou Arabiku jsme pro vás nechali namlít do praktického filtru a pečlivě zabalit tak, aby vydržela čerstvá až několik týdnů. Jednoduše si ji tak připravíte všude, kde je hrnek a horká voda. Káva ve filtru má své kořeny až v Japonsku, kde se zrodila v 90. letech jako cestovní verze oblíbeného dripperu.
Díky skladnému balení, jednoduché přípravě a skvělé chuti se stala oblíbeným kávovým parťákem doma i na cestách.
Jak je čerstvá a jak dlouho vydrží
Kávová zrnka jsou namletá týden po upražení, aby se rozvinula její vůně a chuť. Abyste si svou kávu vychutnali vždy voňavou a plnou chutí, mletí i plnění filtru kávou probíhá současně. Každý filtr s kávou je balen zvlášt do vzduchotěsného sáčku naplněného dusíkem, který kávu chrání před světlem, vlhkostí a zabraňuje jí v oxidaci, a tak garantujeme min. trvanlivost až 1 rok.
Naše káva Diamond pochází z oblasti Minas Gerais v jihovýchodní části Brazilie. V této úrodné oblasti kávu pěstuje téměř každý. Proto zde funguje velké množství družtev, díky kterým mají jeho členové možnost zdravotní podpory, stipendií či dalšího vzdělávání v oblasti zemědělství. Ve všech projektech je kladen velký důraz na udržitelné zemědělství a kroky vedoucí k snížení negativního vlivu pěstování kávy na životní prostředí. Mezi ekologické formy pěstování kávy se řadí například shromažďování vody ze zpracovatelských mlýnů, která se pomocí speciální techniky dále využívá při čištění odpadních vod. Pro většinu obyvatel je kávovník hlavním zdrojem příjmů, a proto se mu místní farmáři věnují s láskou.
O chuti
Kávové plantáže se nachází ve výšce nad 1100 m.n.m, což chuti kávy zaručuje vysokou kvalitu. Káva Brasil Diamond je proslulá sladkou a vyváženou chutí, kterou odborníci ohodnotili cuppingovým skóre 82,5, což značí, že se jedná o výběrovou kávu. Chuť je jemná a snoubí se v ní čokoládové a oříškové tóny s ovocným nádechem. Aroma je příjemné, neobsahuje stopy hořkosti. Pro své vlastnosti se skvěle hodí především na přípravu espressa, potěší ale také milovníky alternativních způsobů přípravy.
Tato káva je zpracována metodou natural, neboli suchou metodou, které je ze všech metod nejstarší. Při pečlivém sběru a sušení nabízí káva zpracovaná suchou metodou výborné aroma a sladkou chuť. Někteří ji přirovnávají k ovocnému salátu nebo kompotu. Jde navíc o nejekologičtější metodu zpracování. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci, kde se musí pravidelně obracet a po vysušení je nutné mechanicky očistit zrnka od dužiny se slupkou. Pokud je celý proces proveden správně a zodpovědně, dodá kávě „plnější tělo“ a velmi zajímavou chuť s nádechem ovoce.